首頁 > 外語 > 湖北成人教育2018年成人高考專升本英語預測真題及答案(七)

湖北成人教育2018年成人高考專升本英語預測真題及答案(七)

來源:湖北成人教育 www.vkhxai.live     瀏覽數:670

溫馨提示:

下載整套試卷可直接點擊附件!

湖北成人教育2018年成人高考專升本英語預測真題及答案(七).docx

 . Phonetics (5 points)

Directions : In each of the following groups of words, there are four underlined letters or letter

combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that

is different from the others in pronunciation.  Mark your answer by blackening the

corresponding letter on the Answer Sheet.

1. A. tough

B. enough

C. rough

D. cough

2. A. vehicle   

B. exhibition  

C. exhaust

D. enhance

3. A. Canadian

B. mission

C. million

D. billion

4. A. value

B. due   

C. clue  

D. continue

5. A. rural

B. plunge

C. rush  

D. rubbish

. Vocabulary and Structure (15 points)

Directions: There are 15 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four

choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and

blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

6. We stayed at home because Mary wasn't very         on going out in the rain.

A. keen

B. willing

C. want  

D. like

7. I cannot sleep. The dog next door is making too much noise. I wish it         quiet.

A. kept

B. would keep

C. had kept  

D. to keep

8.        a binding contract last year and it is still valid.

A. We have signed

B. We haven't signed

C. We signed

D. We had signed

9. You should visit the Empire State building         you are in New York.

A. where

B. while

C. which

D. that

10. If I         get back to London in time, I'll definitely come.

A. can  

B. could

C. would be able to  

D. will be able to

11. If motorists had to pay an extra tax to drive in cities, they         their cars a lot less.

A. use

B. will use

C. used  

D. would use

12. Whatever you do, you         click with the right mouse button or the program will crash.

A. must not

B. don't have to

C. doesn't have to

D. needn't

13. John's completely unaware how much damage he did the company,       

A. didn't he  

B. did he

C. isn't he   

D. is he

14. I'll contact my office in Chicago straight away and have the contract         through to you.

A. faxed

B. repaired   

C. done  

D. taken

15. She hardly ever goes to         the theater.

A. neither   

B. neither the cinema nor

C. either the cinema

D. the cinema or

16.        an exciting city Shanghai is!

A. So

B. Very

C. What

D. How

17. From here, we can see the bridge         construction.

A. below   

B. under

C. by   

D. with

18. His doctor suggested that he         his right hand.

A. avoid using

B. avoid to use

C. has avoided using  

D. avoids to use

19. He has never seen the Greens and he knows         about them.

A. little

B. a little

C. something

D. anything

20. It is necessary that anyone         exercises every day if he wishes to keep healthy.

A. would do

B. will do

C. did   

D. do

. Cloze (30 points)

Directions: For each blank in the following passage, there are four choices marked A, B, C

and D.  Choose the one that is most suitable and mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

 You really have to get very old before you realize you're old. I'm in my middle fifties and I don't

feel   21   yet. However, sometimes I look back at my childhood and   22   things to the way life is for   23   kids. Some things have certainly changed.

 One area of change is   24Some changes have been improvements. Some changes, on the

other hand, have been   25

 When I started school, most people didn't have a television; TV was just beginning to get

   26My father decided to go all out and buy a 16 inch black and white Motorola   27  I still

remember watching the Lone Ranger save people from the28guys on that awesome electronic

machine. That was exciting!

 Now,   29   have larger pictures in full color. The pictures are clearer and the sound is much

more   30The new high definition sets are made to rival   31   screens.

 The variety and quantity of programming has   32   greatly. There are hundreds of channels and more shows than one person could ever watch.  There are many fine entertainment and educational  33There's also a lot of garbage stuff that most   34  don't want their kids exposed to. Overall, we have more choices, and that is good.

 I wonder what   35   will be like when today's kids are my age.

21. A. young

B. old

C. sad   

D. happy

22. A. forget

B. remember  

C. compare   

D. miss

23. A. today

B. yesterday   

C. tomorrow   

D. poor

24. A. television

B. radio   

C. computer   

D. the writer

25. A. great

B. huge  

C. setbacks   

D. remarkable

26. A. gone

B. replaced   

C. expensive  

D. popular

27. A. set  

B. machine   

C. TV

D. program

28. A. old

B. good

C. bad  

D. best

29. A. films

B. movies

C. billboards  

D. televisions

30. A. alive

B. realistic

C. vivid  

D. close

31. A. movies   

B. video

C. watch

D. telephone

32. A. loss

B. increased  

C. decreased  

D. played

33. A. books

B. shows

C. authors

D. awards

34. A. people   

B. writers

C. society

D. parents

35. A. movies   

B. food

C. cars

D. television

. Reading Comprehension (60 points)

Directions: There are five reading passages in this part. Each passage is followed by four

questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose

one best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

 Passage One

January 3rd, 2010

Dear Mr. Timbald,

Thank you for your letter concerning the poor quality of our rubber soled black workboots. We apologize for any inconvenience this has caused you and your crew. Along with five new pairs of workboots for your crew (we included one extra pair) , we have enclosed a free year's supply of sole protector spray. In our retail stores, this spray is always recommended to buyers who work on heated floors.  This should have been brought to your attention at the time of your initial order ( received by telephone on October 12, 2009). Please excuse our oversight.  To date we have had no complaints about these workboots from customers who have used the protector spray.  However, should you use the spray and find that you are still unsatisfied with the boots, please return the boots and spray for a full refund. Thank you for supporting The Shoe People.

Have a Happy New Year.

                                   Sincerely,

                              Stan Mason, President

36. How many people are on John Timbald's crew?

A. Four.

B. Five.   

C. Six.

D. Twelve.

37. What is the spray used for?

A. To protect the boots from water.   

B. To protect the soles from heat.

C. To protect the floors from soles.   

D. To protect the boots from rubber.

38. What should John Timbald do if he remains unsatisfied?

A. Return just the spray.   

B. Call the President.

C. Mail another letter.

D. Request a refund.

39. What is the purpose of the letter?

A. To advertise their spray.

B. To advertise their new shoes.

C. To complain the bad quality of the shoes.

D. To answer the complaint.

Passage Two

By the mid-nineteenth century, mass production of paper patterns, the appearance of the home

sewing machine, and the convenience of mail order catalogs brought fashionable clothing into the American borne. By the early twentieth century, home economists working in extension and outreach programs taught women how to use paper patterns to improve the fit and efficiency of new garments as well as how to update existing ones.

Teachers of home economics traditionally made home sewing a critical part of their curriculum,

emphasizing self-sufficiency and resourcefulness for young women.  However, with the increasing availability of mass-produced clothing in catalogs and department stores, more and more women preferred buying garments to making them.  As a result, home economists shifted their attention to consumer education. Through field study, analysis, and research, they became experts on the purchase and preservation of ready-to-wear clothing for the family, offering budgeting instruction targeted at adolescent girls.

 Modern home sewing made it possible for American women to transcend their economic differences and geographic locations with clothing that was increasingly standardized.  The democratization of fashion continued through the twentieth century as the ready-to-wear market expanded and home sewing became more of a pastime than a necessity.

40. According to the passage, the appearance of mail order catalogs altered the role of home economists because       

A. mass-produced clothing rendered their jobs completely useless

B. women ceased sewing so home economists had to teach other subjects

C. their focus shifted to instruction on budgeting and buying and preserving clothing

D. the emphasis on field study and research increased for students in home economics courses

41. This passage focuses on the       

A. changing role of home economists as a result of changes in the world

B. impact of ready-to-wear and mass-produced fashion on home sewing

C. modernization of home sewing

D. effects of home economists on home sewing

42. As used in paragraph 3 ,the best definition for democratization is       

A. transitioning to a more democratic political regime

B. becoming more affordable to the lower class

C. gradually becoming acceptable for an entire nation

D. becoming widely available to common people

43. Based on information in the passage ,it can be inferred that home sewing allowed American women to do all of the following except       

A. copy fashions they had seen elsewhere

B. create less expensive versions of current styles

C. create garments for pleasure rather than necessity

D. become experts on budgeting and consumerism

 Passage Three

 Many of the problems we face today are not so new as we think they are. And some of our modern solutions are not so new, either. The problem of energy shortages and the solution of using solar energy go back at least to early Greek cultures. The climate in the coastal areas of Greece 2,500 years ago was characterized by cool winters, much as it is today. At that time, the Greeks heated their homes with small, charcoal-burning heaters. In other words, wood (which is used to make charcoal) was their primary source of energy.  However, by the fifth century BC fuel shortages had become common because, in many parts of Greece, the firewood in the forests had been depleted. Once the supply of firewood from the local forests ran out, people began to use the wood from olive groves as fuel. But this solution had its own problem.  It reduced the olive crop, a valuable resource to the Greeks. By the fourth century BC, the city of Athens banned the use of olive wood for fuel. Wood had to be imported from farther and farther away, making it more difficult to obtain and more expensive to use. About this time the Greeks began to build their houses facing south, so that the low sun in winter could penetrate and help heat the interiors. Excavations of ancient Greek cities suggest that large areas were planned so that individual homes could take maximum advantage of passive solar energy.

44. The word "depleted" means       

A. damaged

B. stolen

C. used up

D. discovered

45. According to the passage,       

A. using wood from the olive groves in ancient Greece was a sensible solution to the fuel problem

B. using passive solar energy was more expensive than using wood in ancient Greece

C. the ancient Greeks planted new forests to replace the ones they cut down for firewood

D. the concept of using passive solar energy has been around since at least the fourth century BC

46. The author implies that before the fifth century BC,       

 A. the climate was much milder in the coastal areas of Greece

 B. the Greeks were very careful to replant their forests after they cut them

 C. the Greeks were not concerned about conserving their energy sources

 D. olives were not an important resource to the Greeks

47. Which sentence best expresses the central point of the passage?

A. Sentence 1.   

B. Sentence 2.

C. Sentence 3.

D. Sentence 4.

   Passage Four

 A few minutes ago, walking back from lunch, I started to cross the street when I heard the sound of a coin dropping. It wasn't much but, as I turned, my eyes caught the heads of several other people turning too. A woman had dropped what appeared to be a dime.

 The tinkling sound of a coin dropping on pavement is an attention-getter. It can be nothing more

than a penny.  Whatever the coin is, no one ignores the sound of it.  It got me thinking about

sounds again.

 We are besieged(包圍) by so many sounds that attract the most attention. People in New York

City seldom turn to look when a fire engine, a police car or an ambulance comes screaming along the street.

 When I'm in New York, I'm a New Yorker. I don't turn either. Like the natives.

 At home in my little town in Connecticut, it's different.  The distant wail of a police ear, an

emergency vehicle or a fire siren brings me to my feet if I'm seated and brings me to the window if I'm in bed.

 It's the quietest sounds that have most effect on us, not the loudest. In the middle of the night, I

can hear a dripping tap a hundred yards away through three closed doors.  I've been hearing little creaking noises and sounds which my imagination turns into footsteps in the middle of the night for twenty-five years in our house. How come I never hear those sounds in the daytime?

48. The sound of a coin dropping makes people       

A. think of money

B. look at each other

C. pay attention to it  

D. stop crossing the street

49. People in New York       

A. don't care about emergencies

B. are used to alarm

C. are attracted by sounds  

D. don't hear loud noises

50. How does the author relate to sounds at night?

A. He imagines sounds that do not exist.  
B. He overstates quiet sounds.

C. He thinks taps should be turned off.   

D. He believes it's rather quiet at night.

51. How does the writer feel about sounds in general?

A. They make him feel at home.

B. He thinks they should be ignored.

C. He believes they are part of our lives.

D. He prefers silence to loud noises.

Passage Five

 How many things can you see in the night sky? A lot! On a clear night you might see the Moon,

some planets, and thousands of sparkling stars. You can see even more with a telescope.

 But scientists believe there are some things in the sky that we will never see. We won't see them with the biggest telescope in the world, on the clearest night of the year.  That's because they're invisible. They're the mysterious dead stars called black holes.

 As a star's gases burn, they give off light and heat.  But when the gas runs out, the star stops

burning and begins to die.

 As the star cools, the outer layers of the star pull in toward the center. The star squashes(擠壓 )

into a smaller and smaller ball. If the star was very small, the star ends up as a cold, dark ball called a black dwarf. If the star was very big, it keeps squashing inward until it's packed together tighter than anything in the universe.

 Imagine if the Earth were crushed until it was the size of a tiny marble. That's how tightly this

dead star, a black hole, is packed. What pulls the star in toward its center with such power? It's the same force that pulls you down when you jump--the force called gravity. A black hole is so tightly packed that its gravity sucks in everything--even light. The light from a black hole can never come back to your eyes. That's why you see nothing but blackness.

 So remember: Scattered in the silent darkness are black holes--the great mystery of space.

52. According to the article, what causes a star to die?

A. As its gases run out, it cools down.

B. It collides with other stars.

C. It can only live for about a million years.

D. As it gets hotter and hotter, it explodes.

53. Which word has the same meaning with the word "mysterious"?

A. ordinary

B. bright

C. strange

D. common

54. What happens after a star dies?

A. It becomes invisible.

B. It falls to Earth.

C. It burns up all of its gases.

D. It becomes brighter and easier to see.

55. Why can't you see light when you look at a black hole?

A. Because most black holes are so far away.

B. Because the gravity of a black hole is so strong that it sucks the light inward.

C. Because as the star's gases burn, it stops giving off heat and light.

D. Because as a star cools, its outer layers pull in toward its center.

. Daily Conversation (15 points)

Directions: Pick out five appropriate expressions from the eight choices below and complete the

following dialogue by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

A. I prefer

B. that's OK

C. I'd love to

D. What do you like

E. Would you like to go

F. That sounds fine

G. cannot work   

H. have to work late

Dave: I have tickets to The Phantom of the Opera on Friday night.56   ?

Susan: Thanks.57What time is the show?

Dave: It's at 8:00.

Susan: That sounds great. So, do you want to have dinner at 6:00?

Dave: Uh, I'd like to, but I   58

Susan: Oh,   59Let's just meet at the theater before the show, around 7:30.

Dave :   60

. Writing (25 points)

Directions: For this part, you are supposed to write a letter of invitation in English in 100-120

words based on the following situation. Remember to write it clearly.

61.你(Li Yuan)給你的朋友(Jane)寫封信,邀請她參加你的生日聚會。
信的內容包括:

  (1)告知對方聚會的具體時間、地點;

  (2)到達聚會地點的行車路線及便利的交通工具;

  (3)要求對方就是否能參加聚會作回復。

英語應試模擬第12套參考答案與解析

Ⅰ.Phonetics

【答案】

1D  2D  3B  4C  5A

【解析】

1.選項D畫線字母讀

2.選項D畫線字母讀

3.選項B畫線字母讀

4.選項C畫線字母讀

5.選項A畫線字母讀

Vocabulary and Structure

【答案】

6A 7B 8C  9B  l0A  l lD  l2A  l3C  l4A  l5D  l6C  l7C

18A  l9A  20D

【解析】

6Be keen on doing sth喜歡做某事,be willing to do sth愿意做某事,want to do sth想做某事,like to do sth喜歡做某事。選項A是正確的。【句子大意】我們待在家里,因為瑪麗不喜歡下雨時外出。

7Wish的賓語從句要用虛擬語氣。未發生的事要用將來時,虛擬語氣的將來時用過去將來時表示。選項B是正確的。【句子大意】我無法入睡。隔壁的狗太吵。但愿它能保持安靜。

8.遇到last year,該動作用一般過去時。選項C是正確的。【句子大意】我們去年簽訂了裝訂合同,它仍然有效。

9你在紐約的這段時間表示時間,用while。選項B是正確的。【句子大意】你在紐約時應該去參觀帝國大廈。

10.一般條件句,對事實的估計。主句用將來時,條件從句用一般現在時。選項A是正確的。【句子大意】如果我能從倫敦及時趕回來,我一定來。

11.虛擬條件句,對未來的事不能肯定。主句用過去將來時,從句用過去時。選項D是正確的。【句子大意】如果開車的人必須付額外的市區駕駛稅,他們將會減少車的使用量。

12.表示強烈的禁止,用must not表示一定不要。選項A是正確的。【句子大意】不管做

什么,你絕對不能點鼠標的右鍵。否則,程序就徹底破壞了。

13.反義疑問句。陳述部分為肯定句時,疑問部分為否定式,或反之。排除選項BD。陳

述部分用系動詞,疑問部分也用系動詞。選項C是正確的。【句子大意】約翰是真的一點都沒有意識到他給公司帶來的損失,是不是?

14.根據題意應是把傳真發過去。選項A是正確的。【句子大意】我會直接跟我在芝加哥

的辦公室聯系,讓他們發傳真給你。

15Hardly難得。該詞已經表示否定,因此句中就不能再次否定。排除選項ABEither

必須和or連用,所以排除選項C。選項D是正確的。【句子大意】她很少去影院或劇場。

16.這是感嘆句,不是強調句中的某一部分。所以排除選項ABHow后跟形容詞,what

后跟名詞。排除選項D。選項C是正確的。【句子大意】上海真是一個令人激動的城市。

17Below在下面,under……之下、在……情況中,by經過、在……之旁,with關于、由于。

選項C是正確的。【句子大意】從這里我們可以看到正在修建中的大橋。

18Suggest后的賓語從句應用虛擬語氣,即從句中的謂語動詞應為should doShould常常

被省略,因此,從句中的謂語常為動詞原形。排除選項CDavoid后跟動詞的-ing形式。選A是正確的。【句子大意】醫生建議他盡量不要用右手。

19.既然是從未見過,肯定是知之甚少。應此,應選擇具有否定意義的詞:幾乎一點也不。

選項A是正確的。【句子大意】他從未見過希臘人,對他們并不了解。

20.句型It is necessary that+主語+should doShould常被省略。選項D是正確的。【句子大意】任何人如果想保持健康的話,每天的運動是必要的。

Cloze

【答案】

21B 22C 23A 24A  25C  26D  27A  28C  29D  30B  31A

32B  33B  34D  35D

【解析】

21.文章的第一句話就說你不到真正老的時候是不會感覺到老的。作者緊接著說,自己已50歲了。剛過半百,可以猜到作者一定還未感覺到老。選項B是正確的。

22.這段的最后一句話說有些事情發生了改變。那么,有比較才能發現變化。選項C是正確的。

23這時文章才切入正題。作者要說的是自己的孩童時代與現在的兒童有什么不同。選項A是正確的。

24.根據上下文,通篇講的是電視領域的變化是相當大的。選項A是正確的。

25.前一句說電視的有些變化是好的,on the other hand表示一種與前面相反的轉折。這里

應說不好的變化的一面。選項C是正確的。

26.文章沒有涉及價格,只是談論變化。說作者小時,電視剛普及。選項D是正確的。

27.電視機的完整說法是TV set。因為電視大眾化了,作者的家也能買電視機了。選項A

是正確的。

28The Lone Ranger孤獨的探險者,電視劇的名字。從save people可知一定是從壞人的手

中救人。選項C是正確的。

29.通篇講的是電視的變化,這里講的是如今的電視。這里肯定指的是電視屏幕的加大。選項D是正確的。

30.這里講電視的具體變化。聲音逼真(realistic)。選項B是正確的。

31High definition高清晰度。能與電視的屏幕競爭的是電影。選項A是正確的。

32.如今的電視節目的數量和質量肯定是比以前好。應是上升的。選項B是正確的。

33.電視節目應用show。選項B是正確的。

34.后面提到他們的孩子,這里肯定指家長們。選項D是正確的。

35.通篇講的是電視發生的變化,這里是作者對電視未來的思考,而不是其他的。選項D正確的。
【原文大意

當你真正特別老時,你才會意識到你老了。我50過半,但還沒有感覺到老。不過,我會時常回頭想想自己的孩提時代。并將自己的孩提時代與今日孩子們的生活方式相比較。有些東西的確發生了變化。

變化的領域之一是電視。它的變化有的地方是進步的,但有的地方是退步的。

我上學的時候,許多人都還沒有電視。電視剛剛開始普及。我父親決定去買一臺16英寸摩

托羅拉牌的黑白電視機。我還記得一個電視節目叫《孤獨的探險者》,我從那可怕的電子機器看到許多人被從壞人手里救出來,非常激動。

現在,電視的屏幕更大,色彩更豐富,圖像更清晰,聲音更逼真。新的高清晰度的電視機可與電影屏幕相媲美。

電視節目的數量和種類大大地增加了。有數百個頻道,更多的演出,不是一個人能夠看得過

來的。有很多好的娛樂性、教育性的節目。但還是有很多的垃圾節目,大多數的父母不希望他們的孩子看到這類的節目。總之。我們有更多的選擇了。這是最好的。

我在想,等到今天的孩子們到達我現在的年齡時,電視節目會是怎樣的。

Reading Comprehension

第一篇

【答案】

36A  37B  38D  39D

【解析】

36.信中說給了5雙,但包括一雙額外的。所以應該是4個員工。選項A是正確的。

37.保護鞋底,防熱。選項B是正確的。

38.信的結尾。不滿意的話,退回靴和膠,拿回全款。選項D是正確的。

39.信的開始說收到有關抱怨的信。寫信者對自己生產的鞋的質量表示道歉,又提出補救辦法,等等。說明這是一封回復抱怨的信。選項D是正確的。

【原文大意】

您有關我們的膠底黑色工作靴的質量問題的信已收到,對此表示感謝。由于質量問題給您及您的員工帶來的不便我們表示歉意。隨信附上給員工的5雙新的工作靴(我們多附了一雙)

隨信附上一個免費的鞋底保護膠年卡。在我們的零售店里,總要把這種膠推薦給在高溫地上工作的顧客。在您最初訂單時應該已經跟您提到過(我們是在20091012日收到您的電話訂)。請原諒我們的疏漏。到目前為止,我們還沒有收到在這種工作靴上用保護膠的顧客的抱怨。不過,如果您用了保護膠仍對工作靴不滿意,請退回靴子和保護膠,我們退全款。非常感謝您對“鞋人”的支持。新年快樂。

第二篇

【答案】

40C 41B  42D  43D

【解析】

40.第一、二段。題干:altered the role of home economists改變了家政學家的角色。第一段說家政學家教婦女如何使用和修正衣服的紙樣,第二段說家政學家教婦女如何預算、購買和保存衣服。選項C是正確的。擴大的成衣生產雖然改變了家政的課程,但并未使家政學家的工作毫無意義,故選項A不是正確的答案。文中并未說婦女完全停止了家庭縫紉,選項B不是正確答案。

根據文章,先有成衣的擴大生產,家庭縫紉的減少,才有家政學家的角色改變。選項D的因果關系顛倒了,不是正確的答案。

41.文章通篇在說成衣及時裝的批量生產使得家庭縫紉減少,家政學家改變他們的課程。

選項B是正確的。其他選項太泛。

42.第三段。因為批量生產的成衣使服裝標準化,時裝也因此而大眾化了。The democratization of fashion可以理解為時裝的平民化。選項D是正確的。選項A文中未提及。選項B不夠全面。選項C不是文中的焦點,成衣的發展的確很廣闊,但是否在全國范圍,文中并未提及。

43.第三段。不同階層、不同地域的人都可以利用家庭縫紉制作時裝,選項AB是正確的。最后一句,如今的人們制作服裝僅為消遣不為需求,選項C是正確的。美國婦女,僅限青春少女們,可以得到家政學家們在預算和購買方面的指導,而不是成為專家。選項D不是美國婦女能做的,因此是該題的正確選項。

【原文大意】

19世紀中葉,紙樣的規模生產、家用縫紉機的出現,以及便利的郵購目錄給美國家庭帶來了時尚的服裝。一直到20世紀初,從事擴展和延伸項目的家政學家都在教婦女如何使用紙樣使新衣服更合體、更實用,以及如何修正舊的紙樣。

家政學的教師們傳統上把家庭縫紉作為課程的重要部分,培養年輕婦女的自給自足和創造

能力。然而,隨著郵購目錄和百貨公司越來越多地提供批量生產的服裝,越來越多的婦女寧愿買衣服而不是做衣服。其結果,家政學家把他們的注意力轉向了消費者教育。通過實地考察、分析和研究,他們成了為家庭購買和保存成衣的專家,專為青春少女提供預算指導。

隨著服裝不斷地標準化,現代家庭縫紉可以使美國婦女超越自己的經濟和地域差異。隨著

成衣市場的擴展,整個20世紀時尚民主化一直在持續,家庭縫紉成為消遣而不是必需。

第三篇

【答案】

44C  45D  46C  47C

【解析】

44.文章的中間部分。前面有短缺(shortage)”,后面有用光(run out)”,可見這里是”的意思。選項C是正確的。

45.文章后半部分。到公元前4世紀可說明時間,房子面朝南以讓陽光射入提示選項

D是正確的。

462 500年前就是公元前5世紀,希臘人是不注意保護木材的,當時的希臘人所使用的燃

料是以木材為主。選項C是正確的。

47.全篇都在陳述、說明第三句所表明的觀點:古希臘就有能源短缺問題,古希臘就在使用

太陽能來解決該問題。選項C是正確的。

【原文大意】

我們今天所面臨的許多問題并不是像我們想象的那么新。而我們所用的某些現代的解決辦

法也并不新。能源短缺的問題以及用太陽能解決的辦法可以至少追溯到早期的古希臘文化。

2 500年前的古希臘沿海的氣候特點是冬季涼爽,跟現在一樣。當時,古希臘人用小的燒木炭的暖氣溫暖房間。換句話說,木材(用來燒木炭的)是他們的主要能源。但到了公元前5世紀,燃料的短缺成了很普遍的問題,因為,古希臘的很多地方,森林中的木材已經用盡。原來來自當地森林的木材用光了,人們開始從橄欖樹林取木材作燃料。這是有問題的,因為,它降低了橄欖作物的收成,而橄欖作物是古希臘的貴重資源。到公元前4世紀,雅典城禁止使用橄欖木作燃料。木材不得不從越來越遠的地方進口,這就使得木材越來越難得,越來越貴。也就是大約這個時期,希臘人開始把房子建成面朝南,這樣,冬天的太陽可以穿透進入房間提供熱量。古希臘城的發掘說明當時已經計劃大區域的房屋建設,這樣每一個單獨的房子都可以最大限度地利用太陽能。

第四篇

【答案】

48C  49B  50B  51C

【解析】

48.第一段。一枚硬幣掉地,街上的行人都回頭。選項C是正確的。

49.第三段。整日被高聲叫嚷的聲音包圍,好像已經習以為常了,但這并不能說不關心。選B是正確的。

50.最后一段。作者夸張地陳述了夜間非常小的聲音。選項B是正確的。

51.作者從不同角度:時間、距離、大小、地點等描述了聲音無處、無時不在。聲音是我們生活的一部分。選項C是正確的。

【原文大意】

幾分鐘之前,吃過午飯,步行回來,我準備過馬路,就在這時聽到一枚硬幣掉地的聲音。聲音不大,但我回頭時發現別的人也回頭了。一位婦女好像掉地上了一枚一角硬幣。

這枚硬幣掉在人行道上的聲音喚起了注意。這不過是一枚硬幣而已,但沒有人忽略它發出

的聲響。它使我再次地思考起聲音來。

我們被那些最有影響力的聲音所包圍。在紐約,人們很少為街上救火的警報、警車的警笛

救護車的嗚叫回頭。

我在紐約時,我是紐約人,我也不回頭,跟當地人一樣。

但在康涅狄格州的小鎮,我的家時就不同了。遠處警車的哀號、急救車或火警都會把我從椅

子上拉著站起來或把我從床上拉到窗前。

對我們最有影響的是最輕的聲音,而不是最大的聲音。午夜,我可以聽到三層門之外、數碼

之遠的水龍頭滴水的聲音。25年來,我總是在午夜聽到房間里吱吱嘎嘎的聲音,我想象的是腳步聲。為什么在白天我就聽不到這些聲音呢?

第五篇

【答案】

52A  53C  54A  55B

【解析】

52.第三、四段。選項A是正確的。選項BC文中未提及。選項D與文中相反。

53.第二段最后一句。選項C是正確的。前面講了這些亡星是肉眼看不見的,可它們又的確存在。所以很神秘,也就不一般了(選項AD)。之所以叫黑洞是因為它沒有光,所以選B也是不正確的。

54.中間的段落。根據文章所說,它之所以死亡是因為沒有了供燃燒的氣,不能燃燒也就沒

有了光,亡星自身就成了無光體,人的肉眼就看不見了。選項A是正確的。

55.倒數第二段。在星星燃料燒盡冷卻的過程中,自身的引力把所有的東西往里吸,包括

光,而不是釋放。所以你看不見光。選項B是正確的。選項C與事實相反。選項D不完整,除了外層被吸人,最關鍵的是光也被吸人。

【原文大意】

在夜色的天空中你能看到多少東西?很多。在晴朗的夜空中,你能看到月亮、一些行星、無

數閃爍的星星。如果用望遠鏡你能看到更多。

但科學家認為天空中的有些東西我們永遠也看不到。即便是在一年中最晴朗的夜晚,用世

界上最大的望遠鏡我們也看不到。這是因為它們是看不見的。它們是神秘的亡星,叫黑洞。

星星的氣體燃燒時,釋放出光和熱。當氣體燃盡時,星星停止燃燒,開始死亡。

當星星冷卻時,外層向里往中心部位拉,擠壓成越來越小的球。如果星星很小,最后就成了冷的暗色的球,叫黑色矮星。如果這顆星很大,就不停地往里擠壓直到宇宙中沒有任何東西比它更緊。

想象一下,如果把地球碾壓成非常小的大理石,亡星,一個黑洞,就是這樣緊緊地包裹的。那么,什么會有如此的力量把星星往里拉呢?這就是當你跳起時把你往下拉的力,引力。黑洞緊緊地包裹著,以至于引力吸進所有的東西,也吸進光。來自黑洞的光絕不會回到你的視線,這就是為什么你看到的只是黑暗。

因此,請記住:散落在寂靜的黑暗中的是無數黑色的洞——太空的秘密。

Daily Conversation

【答案】

56E  57C  58H  59B  60F

【解析】

56.這是提出邀請的一種說法。選項E是正確的。

57.接受邀請的說法。表示很高興。選項C是正確的。

58I'd lovelike tobut是一種委婉的拒絕方式。先表示高興,再用轉折詞提出拒絕。選項

H是正確的。

59.表示不介意。選項B是正確的。

60.表示贊同。選項F是正確的。

【原文大意】

Dave:我有《歌劇魅影》的票,是周五晚上的。你想不想去?

Susan:謝謝,我很想去。幾點?

Dave8點。

Susan:太好啦。那6點吃晚飯好嗎?

Dave:我倒是想,可下班會很晚。

Susan:沒關系。那咱們就在730劇院門前見吧。

Dave:這樣好。

Ⅵ.Writing

61.【高分作文】

Dear Jane,

 My parents are going to hold a birthday party for me at 13:00 on May 29 th ( Sunday ) at home.

Will you be free and come to my party? I'll be very happy if you are. Besides, Tom, May and some

other classmates are coming too.

 You may take bus No. 2 to Qing Street and walk straight about 20 meters. There you'll see a drug

store. At the corner of it, turn right and get into a very narrow path and look for Beiqing No.  10.

That's my home. We'll wait for you there.

 Please call me before the date, if you can not come.

 I can't wait for the get-together.

                                        Li Yuan

 

 


分享到:

教師資格考試學習備考材料
友情鏈接 湖北成考網 湖北教師網 湖北成人教育網 湖北中考網

武漢成人教育 黃岡成人教育 荊州成人教育 十堰成人教育 孝感成人教育 襄陽成人教育 恩施成人教育 仙桃成人教育 神農架成人教育 黃石成人教育 荊門成人教育 鄂州成人教育 隨州成人教育 咸寧成人教育 宜昌成人教育 潛江成人教育 天門成人教育

微信掃碼交流

西甲国家德比记录